Despre masini de tricotat

  

Dealer agreat de Global International

 

                                              

Home

Produsele noastre

Echipament Industrial

Masini de cusut industrial
Masini de brodat industrial
Masini de tricotat indutrial
 
Masini de croit
Mese de calcat
Mese de spanuit

Masini casnice de cusut 
Masini de Surfilat
Masini de Brodat
Masini Combinate

Masini casnice Silver


Masini de tricotat Casnic
Masini tricotat Silver Reed
Masini de Incheiat tricotaje

Fire de Tricotat

Auxiliare

Masini de inchis saci la gura

Sistem de Etichete

Promotii

Contactare                       

 

Ce trebuie sa stim in general despre masinile de tricotat casnic, atunci cand dorim sa cumparam o astfel de masina ?

In mod normal, masinile de tricotat cu utilizare casnica sunt actionate manual. Operatiunea de tricotare se realizeaza printr-o miscarea de translare de la dreapta la stanga si invers, a unei parti mobile prevazuta cu maner, numita in general "sanie de tricotat" existenta in componenta masinilor rectilinii de tricotat.
La fiecare trecere a saniei peste ace (la stanga si la dreapta), se  realizeaza cate un rand de ochiuri care se adauga randului realizat anterior, formandu-se in acest fel panoul tricotat.
Ce este "panoul tricotat" ? Panoul este forma rectangulara a bucatii de tricot pe care ne-am propus s-o realizam, iar forma acestuia (dreptunghi, patrat, triunghi, trapez , etc) este data de forma partii din produsul final, ex. fata unui pulover, spatele, manecile sau gulerul unui pulover au forma unui poligon cu laturile de diferite forme si marimi. Daca unim intre ele aceste panouri tricotate, obtinem produsul final, ex. pulover, jacheta, fusta, pantaloni, fular, caciula, etc.

Daca toate aceste lucruri nu vi se par foarte complicate si greu de realizat, atunci va puteti gandi la achizitionarea unei masini de tricotat.

In principal masinile casnice de tricotat sunt de un singur fel: masini rectilinii de tricotat. De ce rectilinii ? ptr ca se refera la miscarea de translare rectilinie (de la stanga la dreapta... si inapoi) a saniei de tricotat.

Cunoscand ca produsele tricotate se poarta in toate cele 4 sezoane din an, fiind realizate din fire cu valori diferite de finete (ex.fire subtiri, fire medii, fire groase si foarte groase), atunci si masinile de tricotat respecta valorile de finete a firelor de tricotat cu care pot sa lucreze in conditii optime.
Din acest punct de vedere, masinile casnice de tricotat se impart in 4 tipuri de finete:

a) masini cu distanta intre ace de 3,6 mm ptr fire de tricotat subtiri si medii;
b) masini cu distanta intre ace de 4,5 mm ptr fire subtiri,medii si groase;
c) masini cu distanta intre ace de 6,5 mm pentru fire medii si groase;
d) masini cu distanta intre ace de 9,0 mm potrivite ptr firele groase si foarte groase.

Ce trebuie sa retinem de aici ?  Cu o masina de tricotat nu se pot folosi toate grosimile de fir ce pot exista !

Grosimea (sau finetea) firelor trebuie adaptata la masina de tricotat pe care o avem.
Trebuie sa cumparam masina de tricotat cu o anumita finete (distanta intre ace), in functie de grosimea produselor pe care dorim sa le realizam: groase ptr iarna, subtiri ptr vara, sau medii (care sunt cele mai mult folosite).

Din punct de vedere al performantei, la masinile casnice de tricotat se poate vorbi in principal de varietatea tipurilor de tricot ce se pot realiza cu fiecare model de masina in parte.
Acest lucru depinde in mare masura si de finetea (distanta intre ace) pe care masina de tricotat o are, deoarece unele tipuri de tricot se pot realizeaza, doar in functie de finetea firului cu care se lucreaza.
 

In alta ordine de idei, se poate spune ca masinile computerizate ofera mai multe posibilitati de creatie, comparativ cu masinile de tricotat care folosesc cartele perforate.

Daca ne referim la cea de a doua componenta a performantei, respectiv productivitatea, trebuie sa spunem ca viteza de lucru la o masina casnica de tricotat nu se poate lua in calcul deoarece aici conteaza priceperea si experienta fiecarui utilizator in parte dar si complexitatea fiecarui model. Pana la urma, conteaza ceea ce poate face masina, nu cat face !
Motivatia ptr a cumpara o masina de tricotat cu actionare manuala nu trebuie sa fie neaparat "business-ul"(afacerea), ci punerea in valoare a propriilor abilitati si inclinatii catre frumos si arta creatiei.
Daca aceste elemente va caracterizeaza si sunt dublate de perseverenta si un pic de "simt practic", atunci ele pot fi incadrate intr-o "afacere" in mod natural, firesc si cu sorti de reusita.

Motorizarea unei astfel de masini constituie o exceptie, iar dotarea cu un computer a fost realizata intr-o perioada nu foarte indepartata, fara sa aiba ca scop principal cresterea vitezei de tricotare, ci mai degraba o reducere la minimum a efortului depus de utilizator.
Bineinteles ca unii dintre producatori au realizat si lansat pe piata variante ale unor masini casnice de tricotat dotate cu computer si cu motor. Datorita pretului destul de ridicat, modelele respective nu s-au bucurat de o mare popularitate, ceea ce a determinat producatorii respectivi sa le scoata din productia curenta.

In prezent, productia pentru astfel de masini exista cu adevarat doar pentru varianta industriala a masinilor de tricotat, ce au o mare productivitate si preturi pe masura.

Atentie Incepatori !!!
Daca ati cumparat o masina de tricotat, nu incepeti sa tricotati modele complicate. Incepeti cu un model usor de realizat (prezentat in manualul utilizatorului la inceput). In acest fel veti evita posibile nereusite, dezamagiri si pierderea increderii in propriile abilitati, sau in performantele tehnice ale masinii dvs. Repetati de mai multe ori executarea aceluias model, pana cand reusiti sa-l faceti fara nici o greseala sau ezitare.
Dupa ce inregistrati acest prim succes, puteti merge mai departe sa faceti si modelul urmator.
Asa cum spune proverbul din limba latina "Repetitio est mater studiorum" (repetarea este mama invataturii), acest lucru ramane valabil si in acest caz.

NOU ptr cei interesati sa invete cum se utiliza o masina casnica de tricotat !

Incepand din 22.10.2014, am infiintat un curs de initiere in folosirea masinilor de tricotat casnic, comercializate de GERI Trading.
Primul curs s-a tinut  la sediul nostru in ziua de 14 Noembrie 2014, cu un grup de 4 persoane. 
Cursul a durat 6 ore cu pauza de pranz.
Urmatorul curs de initiere poate avea loc in data de vineri 12 Decembrie 2014, daca se vor inscrie minimum 4 persoane pana cel tarziu 9 Decembrie.

Pretul cursului este de 248 lei ptr fiecare participant si se reduce cu 50% ptr cei care in ultimile 6 luni au achizitionat de la GERI Trading o masina de tricotat.
Cursantii beneficiaza de 5% discount la achizitionarea unei masini de tricotat, in luna respectiva.

Incepand din luna Februarie 2015, v-om organiza un curs destinat celor ce detin o masina casnica de tricotat si au cunostinte avansate in realizarea produselor tricotate.

In speranta ca am reusit sa clarificam unele aspecte de interes general, va invitam sa vizitati din nou pagina "masini de tricotat" unde puteti gasi mai multe informatii care sa va ajute in alegerea masinii de tricotat potrivita cu trebuintele si disponibilitatile dvs.


Preturile afisate in Euro nu contin TVA, se achita in lei la cursul BNR si pot fi modificate fara aviz prealabil.
In atentia cumparatorilor: Conf.OUG.nr.5/2015, art.11,al(1) La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumpărătorului, distribuitorii sunt obligaţi să preia DEEE în sistem „unul la unul“, în mod gratuit,
în aceleaşi
 condiţii precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca echipamentul nou furnizat.
Trimite-ti mesaje la adresa: 1@geritrading.ro , specificand comenzile sau comentariile dvs. cu privire la produsele din acest web site.